direct naar inhoud van Inhoudsopgave
Beheersverordening Lombok Oost, kantorengebied Smakkelaarsveld e.o.
Inhoudsopgave
vastgesteld
NL.IMRO.0344.BVLOMBOKOOSTSMAK-0401
Inhoudsopgave
Toelichting
Regels
Begin
Vorige
Volgende
Omhoog
Inhoudsopgave
Toelichting
Hoofdstuk 1 Inleiding
1.1 Aanleiding
1.2 Verordeningsgebied
1.3 Vigerende plannen
1.4 Leeswijzer
Hoofdstuk 2 De beheersverordening
2.1 Inleiding
2.2 De beheersverordening
2.2.1 Inhoudelijk
2.2.2 Bestanddelen beheersverordening
2.2.3 (il)legaal gebruik en overgangsrecht
2.2.4 Procedureel
2.3 Aanvullende ruimtelijke instrumenten
2.3.1 Inleiding
2.3.2 Het vergunningvrij bouwen
2.3.3 De afwijkingsmogelijkheid ten behoeve van planologische kruimelgevallen
2.3.4 Planologische omgevingsvergunning
2.3.5 Welstandstoezicht
2.3.6 Toepassing van de instrumenten in aanvulling op de beheersverordening
Hoofdstuk 3 Uitgangspunten Lombok Oost, Smakkelaarsveld e.o
3.1 Inleiding
3.2 Waarom een beheersverordening voor Lombok Oost, kantorengebied Smakkelaarsveld e.o
3.2.1 Lombok Oost
3.2.2 Kantorengebied Smakkelaarsveld en omgeving
3.2.3 Kantorengebied Graadt van Roggenweg
3.3 Uitgangspunten beheersverordening
3.3.1 Beheer van de bestaande situatie
3.3.2 Afstemming op het geldende planologische regime
3.3.3 Inpassing van de gemeentelijke standaard
3.3.4 Openbare ruimte en structureel groen
Hoofdstuk 4 Onderzoek
4.1 Inleiding
4.2 Beleidaspecten
4.2.1 Provinciaal beleid
4.2.2 Gemeentelijk beleid
4.3 Omgevingsaspecten
4.3.1 Milieu, natuur, verkeer en water
4.3.2 Externe veiligheid
4.3.3 Bodemkwaliteit en grondwater
4.3.4 Luchtkwaliteit
4.3.5 Geluid
4.3.6 Externe veiligheid
4.3.7 Groen en flora en fauna
4.3.8 Waterparagraaf
Bijlagen bij toelichting
Bijlage 1 Luchtfoto
Bijlage 2 Functie-inventarisatie
Bijlage 3 Functiekaart
Bijlage 4 Vergunningvrije activiteiten en kruimelgevallenregeling
Bijlage 5 Advies integrale tekst Externe Veiligheid
Bijlage 6 Rapportage Smakkelaarsveld Externe Veiligheid nieuwe situatie
Regels
Hoofdstuk 1 Inleidende regels
Artikel 1 Begrippen
1.1 aan-huis-verbonden beroep /-bedrijf
1.2 achtererfgebied
1.3 additionele horeca
1.4 afhaalzaak
1.5 archeologische waarde
1.6 bed & breakfast
1.7 belhuis
1.8 besluitsubvlak
1.9 bestaand
1.10 bijbehorend bouwwerk
1.11 bouwen
1.12 bouwlaag
1.13 bouwperceel
1.14 bouwwerk
1.15 brutovloeroppervlak:
1.16 detailhandel
1.17 dienstverlening
1.18 erfzone
1.19 gebouw
1.20 hoofdgebouw
1.21 horeca
1.22 kantoorruimte:
1.23 Lijst van Bedrijven functiemenging
1.24 Lijst van Horeca-activiteiten
1.25 maatschappelijke voorzieningen
1.26 openbare ruimte
1.27 peil
1.28 showroom
1.29 (raam)prostitutiebedrijf
1.30 splitsen van een woning
1.31 structureel groen
1.32 terugliggende bouwlaag
1.33 verordening
1.34 Verordening op de Archeologische Monumentenzorg
1.35 verordeningsgebied
1.36 wegen
1.37 woning
1.38 zelfstandige woning
Artikel 2 Meten
2.1 Wijze van meten
2.2 Hoogte
Hoofdstuk 2 Gebiedsregels
Artikel 3 Gebruiks- en bouwregels
3.1 Bestaand gebruik en bestaande bouwwerken
3.2 Aanvulling op lid 3.1 ten aanzien van het BOUWEN
3.2.1 Vergroting hoofdgebouwen
3.2.2 Bijbehorende bouwwerken
3.2.3 Bouwen in de openbare ruimte
3.3 Aanvulling op lid 3.1 ten aanzien van het GEBRUIK
3.3.1 Functiemenging
3.3.2 Vloeroppervlakte kantoren
3.3.3 Aan-huis-verbonden beroep of -bedrijf
3.3.4 Bed & breakfast
3.3.5 Openbare ruimte en structureel groen
3.3.6 Maatschappelijke voorzieningen
Artikel 4 Specifieke regels in verband met archeologische waarden
4.1 Specifieke gebruiksregels
Artikel 5 Specifieke regels in verband met waterkeringen
5.1 Specifieke bouwregels
5.2 Afwijken van de bouwregels
Artikel 6 Specifieke regels in verband met primaire watergangen
6.1 Specifieke bouwregels
6.2 Specifieke gebruiksregels
Artikel 7 Specifieke regels in verband met woningsplitsing
7.1 Specifieke bouw- en gebruiksregels
7.2 Afwijken van de bouw- en gebruiksregels
Hoofdstuk 3 Algemene regels
Artikel 8 Antidubbeltelregel
Artikel 9 Algemene regels
Artikel 10 Algemene gebruiksregels
Artikel 11 Overige regels
Artikel 12 Slotregel
Bijlagen bij regels
Bijlage 1 Lijst van Bedrijven functiemenging
Bijlage 2 Lijst van Horeca-activiteiten
Bijlage 3 Structureel groen